Open dag

Een basisschool kiezen is een belangrijke beslissing voor ouders en hun kinderen. In Apeldoorn is volop keuze! Het grote voordeel daarvan is dat ouders kunnen kiezen voor een school die het allerbest past bij hun kind. 

Een open dag is een mooie gelegenheid om op laagdrempelige wijze de sfeer te ervaren op een basisschool en in gesprek te gaan met directie, leerkrachten, leerlingen of ouders over het onderwijs, de cultuur en de dagelijkse gang van zaken. Ook voor peuters is een open dag een leuk moment om alvast een kijkje te nemen op school.

Voor het schooljaar 2021-2022 moeten wij helaas aangeven dat er geen plek is voor nieuwe aanmeldingen voor groep 6. Voor deze groep is de maximale groepsgrootte bereikt. 

Open dag

U bent van harte welkom! 
Twee keer per jaar (in oktober en april) doen wij mee met de Open dag van alle basisscholen in Apeldoorn. U bent dan van harte welkom om een kijkje te komen nemen op onze school. Tussen 09.00 en 12.00 uur staan de koffie en thee klaar tijdens de centrale open dag. We vertellen u graag over onze school en geven antwoord op uw vragen. Neem gerust uw bijna naar schoolgaande kind mee, en ga samen een kijkje nemen in de (kleuter)groepen. Een mooie ervaring voor uw kind. 

www.basisscholenapeldoorn.nl 
Op basisscholenapeldoorn.nl staat een overzicht van alle basisscholen in Apeldoorn. Via een aantal zoekfilters kan een eerste voorselectie gemaakt worden van scholen die aanspreken. Stel bijvoorbeeld de maximale reistijd van huis naar school in of maak een keuze bij onderwijsvorm, kinderopvang, rooster of identiteit. 

Kinderopvang ook open!
Veel scholen in Apeldoorn werken nauw samen met kinderopvangorganisaties, die vaak ook gevestigd zijn in hun schoolgebouw. Deze opvang kan variëren van kinderdagverblijf en peuteropvang tot buitenschoolse opvang. Op de open dag kunnen bezoekers meestal ook een kijkje nemen bij opvangruimtes en in gesprek gaan met pedagogische medewerkers. 

Initiatiefnemers 
De open dagen en basisscholenapeldoorn.nl zijn een initiatief van Leerplein055, PCBO Apeldoorn en Veluwse Onderwijsgroep. De stichtingen trekken hierin gezamenlijk, met alle basisscholen, op.