Open dag

U bent van harte welkom! 
Twee keer per jaar (in oktober en april) doen wij mee met de Open dag van alle basisscholen in Apeldoorn. U bent dan van harte welkom om een kijkje te komen nemen op onze school. Tussen 09.00 en 12.00 uur staan de koffie en thee klaar tijdens de centrale open dag. We vertellen u graag over onze school en geven antwoord op uw vragen. Neem gerust uw bijna naar schoolgaande kind mee, en ga samen een kijkje nemen in de (kleuter)groepen. Een mooie ervaring voor uw kind. 

www.basisscholenapeldoorn.nl 
Op basisscholenapeldoorn.nl staat een overzicht van alle basisscholen in Apeldoorn. Via een aantal zoekfilters kan een eerste voorselectie gemaakt worden van scholen die aanspreken. Stel bijvoorbeeld de maximale reistijd van huis naar school in of maak een keuze bij onderwijsvorm, kinderopvang, rooster of identiteit. 

Kinderopvang ook open!
Veel scholen in Apeldoorn werken nauw samen met kinderopvangorganisaties, die vaak ook gevestigd zijn in hun schoolgebouw. Deze opvang kan variëren van kinderdagverblijf en peuteropvang tot buitenschoolse opvang. Op de open dag kunnen bezoekers meestal ook een kijkje nemen bij opvangruimtes en in gesprek gaan met pedagogische medewerkers. 

Initiatiefnemers 
De open dagen en basisscholenapeldoorn.nl zijn een initiatief van Leerplein055, PCBO Apeldoorn en Veluwse Onderwijsgroep. De stichtingen trekken hierin gezamenlijk, met alle basisscholen, op.

 

 

Het kiezen van de juiste school doet elke ouder op zijn eigen manier. Er zijn ouders die puur op sfeer kiezen. De eerste indruk van de school is bij hen doorslaggevend. Ook zijn er ouders die veel meer willen weten, bijvoorbeeld over de onderwijsvorm, veiligheid op school of de wijze van toetsen en volgen van een kind.

In de periode van acht jaar dat je kind op de basisschool zit, verandert er van alles in behoeftes en verwachtingen van ouders en kind naar de school. Waar in de eerste groepen de nadruk ligt op sociale veiligheid, gaat dit in de hogere groepen meer en meer over op 'leren' op ieders eigen niveau.